Καλωσήλθατε στην επίσημη Ιστοσελίδα του Δήμου μας

Τρόπος σύστασης και σκοπός της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Τρόπος σύστασης της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποτελεί ΝΠΔΔ και συστάθηκε το έτος 2011, μετά από συγχώνευση των σχολικών επιτροπών που λειτουργούσαν σε έκαστη σχολική μονάδα.

Η Σχολική Επιτροπή διοικείται από 13μελές Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείται από:

Έξι δημοτικούς συμβούλους, δύο εκ των οποίων ορίζονται από τη μειοψηφία του Δημοτικού συμβουλίου.

Τρεις διευθυντές σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι επιλέγονται εκ των πέντε αρχαιοτέρων, των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τρεις εκπροσώπους συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, οι οποίοι επιλέγονται κατά προτεραιότητα μεγέθους σχολικής μονάδας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Έναν δημότη ή κάτοικο της περιοχής με ανάλογη επαγγελματική εμπειρία και τις απαραίτητες γνώσεις.

Σκοπός της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι:

Η Σχολική επιτροπή είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση των πιστώσεων που της διατίθενται για την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας των αντίστοιχων σχολείων, την αμοιβή καθαριστριών, την εκτέλεση έργων για την επισκευή και συντήρηση των αντίστοιχων σχολείων (θέρμανσης, φωτισμού,ύδρευσης, τηλεφώνου, αποχέτευσης, αγοράς αναλώσιμων υλικών κ.λπ.) και του κάθε είδους εξοπλισμού τους.

Είναι υπεύθυνη για την εισήγηση προς τις αντίστοιχες Διευθύνσεις, για τον εφοδιασμό από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων των αντίστοιχων σχολείων με έπιπλα και εξοπλιστικά είδη και από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με βιβλία για τις αντίστοιχες σχολικές βιβλιοθήκες.

Ασχολείται με τη διαχείριση των εσόδων από την ενδεχόμενη εκμετάλλευση των σχολικών κυλικείων, καθώς και τη λήψη κάθε άλλου μέτρου που κρίνεται αναγκαίο για τη στήριξη της διοικητικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων ή των αρμοδιοτήτων που δίνονται κάθε φορά από διάταξη νόμου.