Καλωσήλθατε στην επίσημη Ιστοσελίδα του Δήμου μας

Ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής της στο «2ο Bio Festival 2022» που θα πραγματοποιηθεί από 6-8 Μαΐου 2022 στην Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, στο κέντρο της Αθήνας

18 Μαρτίου, 2022

ΔΗΜΟΣ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ – ΜΕΘΑΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, Γαλατάς, 18-03-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«2ο Bio Festival 2022»

Σας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής της στο «2ο Bio Festival 2022» που θα πραγματοποιηθεί από 6-8 Μαΐου 2022 στην Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, στο κέντρο της Αθήνας, με επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής της αρμοδιότητας. Το συγκεκριμένο εκθεσιακό γεγονός διοργανώνεται από την εταιρεία « Forum Α.Ε.».

To Bio Festival αποτελεί μοναδικό εκθεσιακό γεγονός για τα βιολογικά και φυσικά προϊόντα, στο οποίο λαμβάνουν μέρος παραγωγοί και εταιρείες με βιολογικά και φυσικά προϊόντα, μη βιομηχανοποιημένα και μη μεταλλαγμένα. Το Bio Festival απευθύνεται τόσο στους καταναλωτές (B2C) όσο και στους επαγγελματίες του κλάδου (B2B). Συγκεκριμένα στο Bio Festival μπορούν να συμμετέχουν παραγωγοί και επιχειρήσεις με: Φρούτα, λαχανικά, Αρτοσκευάσματα, Τυροκομικά- γαλακτοκομικά, δημητριακά, ζυμαρικά, μέλι μαρμελάδες, κομπόστες, βότανα, αφεψήματα, σάλτσες αλοιφές, ελαιόλαδο, ελιές, αναψυκτικά, χυμοί, κρασιά, ξηροί καρποί, γλυκά κουταλιού, προϊόντα κρέατος, super foods.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι παραγωγοί και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να πραγματοποιούν λιανική πώληση των προϊόντων τους στο καταναλωτικό κοινό που θα επισκεφθεί το Bio Festival.

Η Περιφέρεια Αττικής θα επιδοτήσει το κόστος συμμετοχής κατά 80% για την ενοικίαση περιπτέρων, ενώ το υπόλοιπο 20% θα το επιβαρυνθούν οι ίδιοι οι εκθέτες. Τα περίπτερα θα έχουν διαστάσεις 8 τ.μ. (2×4)/ έκαστο και θα βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο της ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ. Η τιμή ανά τ.μ. ανέρχεται στο ποσό των 200€ (πλέον Φ.Π.Α).

Το συνολικό κόστος που θα βαρύνει το κάθε εκθέτη ανέρχεται στο ποσό των 320 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.)

Λόγω της πανδημίας του COVID-19, σε κάθε περίπτωση θα τηρηθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που θα ισχύουν την περίοδο διεξαγωγής της έκθεσης.

Προϋπόθεση για την συμμετοχή των επιχειρήσεων στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής είναι όλα τα προϊόντα που θα προβάλουν στην έκθεση να έχουν παραχθεί ή να έχουν μεταποιηθεί/ τυποποιηθεί εντός της Περιφέρειας (οι τομείς ετικετοποίησης και διαφήμισης μιας εταιρείας καθώς και εταιρείες logistics δεν περιλαμβάνονται). Διευκρινίζεται ότι δεν αρκεί μόνο η έδρα ή η αποθήκη μιας επιχείρησης να βρίσκεται εντός της Αττικής.

Μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, θα γίνει έλεγχος των συνημμένων δικαιολογητικών και θα ανακοινωθεί στους υποψήφιους εκθέτες πίνακας κατάταξης, με βάση τα κριτήρια που θέτει η παρούσα πρόσκληση. Διευκρινίζεται ότι για την επιλογή της θέσης της κάθε επιχείρησης εντός του ενιαίου περιπτέρου της Περιφέρειας, θα διενεργηθεί κλήρωση μεταξύ των υποψηφίων εκθετών που θα επιλεγούν. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στην Υπηρεσία και το αποτέλεσμά της θα κοινοποιηθεί άμεσα σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Ως εκ τούτου όσες επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος ως εκθέτες στο περίπτερο της Περιφέρειας καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι και την Κυριακή 20/03/2022 με υποβολή σχετικής αίτησης, των παραστατικών που τη συνοδεύουν καθώς και υπεύθυνης δήλωσης θεωρημένης με το γνήσιο της υπογραφής (ακολουθούν συνημμένα) στην Δ/νση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: agrotiki1@patt.gov.gr (Δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις χωρίς υπογραφή ή τη σφραγίδα της επιχείρησης).

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την συμμετοχή των υποψήφιων επιχειρήσεων αποτελούν:

1. η αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη, υπογεγραμμένη από τον εκπρόσωπο και σφραγισμένη με τα στοιχεία της εταιρείας

2. η άδεια λειτουργίας ή η γνωστοποίηση λειτουργίας σε ισχύ, στην περίπτωση που το προϊόν παράγεται στην Αττική από την αιτούσα επιχείρηση

3. τιμολόγια ή άλλο επίσημο έγγραφο (π.χ. ιδιωτικό συμφωνητικό), στην περίπτωση που το προϊόν τυποποιείται- μεταποιείται στην Αττική σε άλλη επιχείρηση (φασόν), καθώς και η άδεια λειτουργίας της επιχείρησης αυτής.

4. τα αντίστοιχα πιστοποιητικά για κάθε ετικέτα που θα προβληθεί στη δράση και φέρει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ποιότητας, όπως ISO, βιολογικό, Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε., κ.α. ή/και έχει βραβευτεί σε διαγωνισμό ποιότητας.

5. η συνημμένη υπεύθυνη δήλωση, υπογεγραμμένη από τον εκπρόσωπο και θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής

Σας επισημαίνουμε ότι οι εκθέτες που θα επιλεγούν δικαιούνται να εκθέσουν στο περίπτερό τους μόνο τα προϊόντα εκείνα που αναφέρουν στην αίτησή τους και για τα οποία έχουν καταθέσει τα σχετικά παραστατικά. Σε διαφορετική περίπτωση μη τήρησης της ανωτέρω υποχρέωσης από εκθέτη, η Περιφέρεια διατηρεί το δικαίωμα λήψης σχετικών μέτρων.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Περιφέρεια Αττικής Διεύθυνση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής και Προβολής της
κ. Κωνσταντοπούλου Μαρία τηλ: 2132065745, mkonstantopoulou@patt.gov.gr
κ. Σταυρουλάκη Βασιλική τηλ: 2132065770, vstavroulaki@patt.gov.gr
κ. Αντωνόπουλος Αθανάσιος τηλ: 2132065771, thanos.antonopoulos@patt.gov.gr

Last modified: 18 Μαρτίου, 2022