Καλωσήλθατε στην επίσημη Ιστοσελίδα του Δήμου μας

Ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων σας ενημερώνει ότι εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η ένταξη του έργου με τίτλο «Συντήρηση σχολικών υποδομών και ανοιχτών χώρων Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων» στον Άξονα Προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός», του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

1 Φεβρουαρίου, 2022

ΔΗΜΟΣ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ – ΜΕΘΑΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, Γαλατάς, 01-02-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων σας ενημερώνει ότι εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η ένταξη του έργου με τίτλο «Συντήρηση σχολικών υποδομών και ανοιχτών χώρων Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων» στον Άξονα Προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός», του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Το ποσό της χρηματοδότησης του έργου ανέρχεται στα 1.034.860,33 €.

Η ασφάλεια των παιδιών μας και οι καλύτερες δυνατές σχολικές υποδομές εξακολουθούν να κατέχουν πρωτεύοντα ρόλο σε κάθε σκέψη και μέριμνα της Δημοτικής Αρχής.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αποτελείται από τα κάτωθι Υποέργα:

Υποέργο 1: «Βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας σχολικών υποδομών του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων» (840.500,00 €). Αφορά την βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας τριών σχολικών κτιρίων (Δημοτικό Σχολείο Γαλατά, Γυμνάσιο Γαλατά και Γενικό Λύκειο- ΕΠΑΛ Γαλατά). Ειδικότερα

Στο Δημοτικό σχολείο Γαλατά προβλέπονται τα εξής:

Αντικατάσταση κουφωμάτων στο ίδιο άνοιγμα, με σύγχρονα, ενεργειακά αποδοτικά κουφώματα, θερμοϋγρομόνωση του δώματος του κτιρίου, επιχρίσματα, όπου αυτά απαιτούνται, αντικατάσταση σπασμένων μαρμαροποδιών, τοποθέτηση κλιματιστικών σωμάτων στις αίθουσες διδασκαλίας, χρωματισμός εξωτερικά και εσωτερικά του κτιρίου.

Στο Γυμνάσιο Γαλατά προβλέπονται τα εξής:

Τοποθέτηση κλιματιστικών σωμάτων στις αίθουσες διδασκαλίας, τοποθέτηση ολοκληρωμένου συστήματος εξωτερικών κινουμένων περσίδων αλουμινίου, χρωματισμός εξωτερικά και εσωτερικά του κτιρίου και χρωματισμός μεταλλικών σκίαστρων.

Στο Γενικό Λύκειο-ΕΠΑΛ Γαλατά προβλέπονται τα εξής:

Αντικατάσταση κουφωμάτων στο ίδιο άνοιγμα, με σύγχρονα, ενεργειακά αποδοτικά κουφώματα, επιχρίσματα, όπου αυτά απαιτούνται, αντικατάσταση σπασμένων μαρμαροποδιών, χρωματισμός εσωτερικά του κτιρίου.

Υποέργο 2: «Αναβάθμιση – Διαμόρφωση αύλειων χώρων σχολικών υποδομών Γαλατά του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων» (133.997,13 €).

Αφορά παρεμβάσεις επισκευής, βελτίωσης λειτουργικότητας και ασφάλειας για την αναβάθμιση των αγωνιστικών χώρων υφιστάμενων γηπέδων των σχολείων του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, καθώς και αναβάθμιση του υπαίθριου χώρου στάθμευσης έμπροσθεν του Γενικού Λυκείου- ΕΠΑΛ Γαλατά.

Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις αφορούν:

Α) ένα (1) υπαίθριο γήπεδο πετοσφαίρισης Λυκείου Γαλατά ,
Β) ένα (1) υπαίθριο γήπεδο καλαθοσφαίρισης Λυκείου Γαλατά
Γ) ένα (1) υπαίθριο γήπεδο καλαθοσφαίρισης Γυμνασίου Γαλατά
Δ) ένα (1) υπαίθριο γήπεδο πετοσφαίρισης Γυμνασίου Γαλατά
Ε) ένα (1) υπαίθριο γήπεδο πετοσφαίρισης Δημοτικού Γαλατά και
ΣΤ) ένα (1) υπαίθριο γήπεδο χάντμπολ Δημοτικού Γαλατά
Ζ) τον Υπαίθριο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων έμπροσθεν του Γενικού Λυκείου-ΕΠΑΛ Γαλατά.

Υποέργο 3: «Αναβάθμιση με την προμήθεια αστικού εξοπλισμού Παιδικών Χαρών Γαλατά και Μεθάνων του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων» (55.527,20 €).

Αφορά την προμήθεια εξοπλισμού για τις εξής παιδικές χαρές:

Α. την Παιδική Χαρά στην ανατολική παραλία ΓΑΛΑΤΑ,
Β. την Παιδική Χαρά Νότιο τμήμα ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗΣ ΜΕΘΑΝΩΝ
Γ. την Παιδική Χαρά Βόρειο τμήμα ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗΣ ΜΕΘΑΝΩΝ

θα πραγματοποιηθεί τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού (καθιστικά, κρήνες, κάδοι απορριμμάτων),νέες περιφράξεις, ενίσχυση φωτισμού με φωτοβολταÏκα σώματα led με ιστό, καθώς και τοποθέτηση των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία πληροφοριακών πινακίδων και σημάνσεων.

Στόχος είναι να εξοπλιστούν κατάλληλα οι ανωτέρω παιδικές χαρές, ώστε να αποκτήσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό (παγκάκια, κάδοι απορριµµάτων, κ.λπ.), καθώς και να καλυφθεί η απαίτηση για πόσιμο νερό. Επίσης, προβλέπεται να τοποθετηθούν νέες περιφράξεις και πόρτες εισόδου, οι οποίες θα πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας και δεν θα επιτρέπουν την είσοδο ζώων.

Παράλληλα θα δοθεί πιστοποίηση των τριών παιδικών χαρών ως προς την ασφάλεια και την καταλληλότητα.

Υποέργο 4: «Υπηρεσίες σύμβουλου για τη σύνταξη και προετοιμασία φάκελου υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων» (4.836,00 €).

Last modified: 1 Φεβρουαρίου, 2022