Καλωσήλθατε στην επίσημη Ιστοσελίδα του Δήμου μας

Ανακοίνωση Προέδρου ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Τ. Μαρίας Μέλλου

19 Σεπτεμβρίου, 2021

ΔΗΜΟΣ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ – ΜΕΘΑΝΩΝ
ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Τ. Γαλατάς, 19-09-2021


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Προέδρου ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Τ. Μαρίας Μέλλου:

ΙΔΡΥΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΔΙΩΝ στα ΜΕΘΑΝΑ

(«Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΘΑΝΩΝ»)

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων (ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Τ.) σας ενημερώνει ότι εγκρίθηκε η ίδρυση Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στη Λουτρόπολη Μεθάνων («Κ.Δ.Α.Π. Μεθάνων»), μετά από επίσημη χορήγηση άδειας από την Περιφέρεια Αττικής.

Το «Κ.Δ.Α.Π. Μεθάνων» ως Δομή δημιουργείται για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στα Μέθανα και θα λειτουργεί στο κτίριο του Νηπιαγωγείου της Λουτροπόλεως Μεθάνων, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, εκτός Αυγούστου, ως εξής: κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 17:00 – 21:00 και κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών 09:00 – 13:00, εκτός των επίσημων αργιών ή των αργιών λόγω εορτασμού τοπικού ή εθνικού γεγονότος ή εορτασμού του Πολιούχου Αγίου της Λουτροπόλεως.

Η δυναμικότητα του «Κ.Δ.Α.Π. Μεθάνων είναι σαράντα τέσσερα (44) παιδιά, ηλικίας 5 – 12 ετών.

Το Κ.Δ.Α.Π. δημιουργείται για να «στηρίξει» παιδιά και γονείς, καθώς μέσα από δραστηριότητες και δημιουργική απασχόληση, καλλιεργείται η ομαδικότητα, η συνεργασία, η επικοινωνία, η μάθηση και η δημιουργικότητα. Στόχος είναι η εξέλιξη και η μάθηση των παιδιών μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι και τη διασκέδαση.

Το «Κ.Δ.Α.Π. Μεθάνων» δημιουργήθηκε κατόπιν στενής και αγαστής συνεργασίας του Νομικού Προσώπου ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Τ. με τη Δημοτική Αρχή και την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς & Νήσων.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους εμπλεκομένους φορείς για τη στήριξή τους, προκειμένου τα παιδιά και οι γονείς στα Μέθανα να έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα οφέλη ενός Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης.

Σύντομα θα προχωρήσουμε σε στελέχωση του «Κ.Δ.Α.Π. Μεθάνων» και θα γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, ώστε να είναι στη διάθεση των παιδιών.

Last modified: 20 Σεπτεμβρίου, 2021