Καλωσήλθατε στην επίσημη Ιστοσελίδα του Δήμου μας

Η Δημοτική Αρχή ενημερώνει τους Πολίτες του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων ότι, κατά τη διάρκεια της 13ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η Αντιπολίτευση απέρριψε την εισήγηση του Δημάρχου για μεταστέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τροιζήνας

1 Σεπτεμβρίου, 2021

ΔΗΜΟΣ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ – ΜΕΘΑΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, Γαλατάς, 01-09-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοτική Αρχή ενημερώνει τους Πολίτες του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων ότι, κατά τη διάρκεια της 13ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η Αντιπολίτευση απέρριψε την εισήγηση του Δημάρχου για μεταστέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τροιζήνας.

Τονίζεται ότι το αίτημα έγινε από την Διεύθυνση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Αργολίδας (υπ. Αριθμ. 586 Φ.531.31/16-4-21).

Συγκεκριμένα, η εν λόγω Διεύθυνση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο πλαίσιο εξεύρεσης νέων εγκαταστάσεων για τη μεταστέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τροιζήνας, μετά από επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή, διαπίστωσε ότι το πρώην Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης, εξυπηρετεί τις λειτουργικές και επιχειρησιακές ανάγκες της Υπηρεσίας.

Βάσει των ανωτέρω και με δεδομένο ότι το πρώην Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης δεν είναι ενεργό περισσότερο από 8 χρόνια, η Πυροσβεστική Υπηρεσία αιτήθηκε τη μεταστέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τροιζήνας στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης.

Το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Τακτικουπόλεως, σε συνεδρίαση, ομόφωνα (αρ. αποφ. 02/21) και με πλήρη σύνθεση, αποδέχθηκε το αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο Σχολείο δεν λειτουργεί από το σχολικό έτος 2004 – 2005, κάτι που βεβαίωσε η Διεύθυνση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (υπ. αριθμ. 6165/7-5-21).

Τα μέλη της Δημοτικής Αρχής σεβάστηκαν απόλυτα το αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και θέλησαν να εξυπηρετήσουν τις λειτουργικές και επιχειρησιακές ανάγκες της Υπηρεσίας. Παράλληλα αξιολόγησαν ότι μια τέτοια μεταστέγαση συνεπάγεται οικονομικό όφελος για τον Δήμο (ο οποίος στην παρούσα κατάσταση καταβάλλει ενοίκιο) και ταυτόχρονα αξιοποίηση ενός κτιρίου σε έναν μικρό Οικισμό που σταδιακά ερημώνει.

Όλα τα υπόλοιπα παρόντα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκαν ή δήλωσαν παρόν, είτε αμφισβητώντας την καταλληλότητα του κτιρίου για τη συγκεκριμένη Υπηρεσία, είτε θεωρώντας ότι θα δημιουργήσει σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα, είτε ανησυχώντας ότι μπορεί να ξαναλειτουργήσει ως σχολείο στο μέλλον, είτε γιατί πίστευαν ότι δεν έκαναν σωστή εκτίμηση τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι, τα μέλη της Αντιπολίτευσης στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων έχουν την απαιτούμενη επαγγελματική κατάρτιση που τα καθιστά ικανά να θεωρούν λανθασμένη την εκτίμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να απορρίπτουν το αίτημά της και να κρίνουν ακατάλληλη τη θέση και το κτίριο…

Η Δημοτική Αρχή δεσμεύεται να επαναφέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο σε χρονικό διάστημα που ορίζει ο νόμος, σεβόμενη απόλυτα την επιθυμία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και με μοναδικά κριτήρια τη διευκόλυνση της Υπηρεσίας, την αξιοποίηση των κλειστών σχολείων, την τόνωση μιας μικρής κοινωνίας και το οικονομικό όφελος για τον Δήμο.

Συνημμένα μπορείτε να δείτε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τις θέσεις του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων.

Πατήστε για να διαβάσετε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου: Απόφαση.pdf

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, η στείρα αντιπολιτευτική τακτική ορισμένων δεν βοηθά τον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων.

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του…

Last modified: 2 Σεπτεμβρίου, 2021