Καλωσήλθατε στην επίσημη Ιστοσελίδα του Δήμου μας

Σας ενημερώνουμε ότι, στα πλαίσια της «Αναδιαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων», ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης στην κεντρική Πλατεία της Τακτικουπόλεως

7 Σεπτεμβρίου, 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι, στα πλαίσια της «Αναδιαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων», ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης στην κεντρική Πλατεία της Τακτικουπόλεως.

Διαμορφώθηκε ο χώρος γύρω από το Ηρώο με φυσικά υλικά ώστε να εναρμονιστεί καλύτερα με το τοπίο της ευρύτερης περιοχής, ενώ τα μάρμαρα της βάσης συντηρήθηκαν και όπου απαιτείτο αντικαταστάθηκαν.

Τοποθετήθηκαν τρεις (3) νέοι ιστοί σημαιών, ενώ όπισθεν και περιμετρικά του Ηρώου, η τελική επιφάνεια πρασίνου σε σχέση με την προ υπάρχουσα σχεδόν τριπλασιάστηκε.

Η πρόσβαση προς το Ηρώο ορίζεται μέσω μονοπατιού, διαστρωμένου με διακοσμητικό άσπρο βότσαλο, φιλικού προς το περιβάλλον και εκατέρωθεν αυτού, τοποθετήθηκαν φωτοβολταϊκά κολωνάκια φωτισμού για την οριοθέτηση του διάδρομου και την νυκτερινή ανάδειξη του χώρου.

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν με στόχο την ποιοτική και αισθητική αναβάθμιση της Πλατείας, επιδεικνύοντας τον προσήκοντα σεβασμό στον ύψιστης ιστορικής σημασίας συμβολισμό του χώρου.

Last modified: 7 Σεπτεμβρίου, 2022