Καλωσήλθατε στην επίσημη Ιστοσελίδα του Δήμου μας

2η Παραλαβή νέων Κάδων Πράσινων για τα Απορρίμματα & Μπλε για την Ανακύκλωση

31 Ιουλίου, 2021

ΔΗΜΟΣ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ – ΜΕΘΑΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γαλατάς, 31-07-2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2η Παραλαβή νέων Κάδων Πράσινων για τα Απορρίμματα & Μπλε για την Ανακύκλωση

Ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων, στο πλαίσιο της ανανέωσης του εξοπλισμού της Υπηρεσίας Καθαριότητας, προχώρησε, μέσα σε ένα χρόνο, στην 2η προμήθεια νέων Κάδων Απορριμμάτων και Ανακύκλωσης. Πρόκειται για μια ακόμη ενέργεια που αποσκοπεί στην βελτίωση της καθαριότητας και της υγιεινής.

Η εν λόγω προμήθεια αφορά 10 Μπλε Κάδους Ανακύκλωσης και 90 Πράσινους Κάδους Απορριμμάτων.

Η πρώτη προμήθεια είχε πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2020. Είχαν τοποθετηθεί 90 νέοι πράσινοι κάδοι, κατάλληλοι για την μηχανική αποκομιδή των σύμμεικτων απορριμμάτων.

Επιπλέον, τον Απρίλιο του 2020, μετά από συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Ανάπτυξης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), παραλάβαμε δωρεάν 60 νέους μπλε κάδους, οι οποίοι αντικατέστησαν τους κατεστραμμένους, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας ουσιαστικής επανενεργοποίησης της διαδικασίας της Ανακύκλωσης στο Δήμο μας.

Έχει ήδη ξεκινήσει η τοποθέτηση των νέων Κάδων σε όλο τον Δήμο, με σκοπό την επέκταση του δικτύου των κάδων, την αντικατάσταση των παλιών και την πλήρη κάλυψη όλων των περιοχών του Δήμου με νέους κάδους πράσινους και μπλε.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η συνολική βελτίωση της καθαριότητας και η εξασφάλιση ενός υγιεινού περιβάλλοντος για τους κατοίκους του Δήμου.

Παρακαλούμε όλους τους Πολίτες, να μην τοποθετούν στους κάδους απορριμμάτων κλαδιά και μπάζα, να μην βάζουν σύμμεικτα απορρίμματα στους μπλε κάδους ανακύκλωσης, να αποθέτουν τα απορρίμματα μέσα σε καλά δεμένες σακούλες εντός των κάδων και να φροντίζουν τα καπάκια να παραμένουν κλειστά.

Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε στο να διατηρείται ο Δήμος μας καθαρός.

Last modified: 1 Αυγούστου, 2021