Καλωσήλθατε στην επίσημη Ιστοσελίδα του Δήμου μας

Έφυγε από κοντά μας, σε ηλικία 97 ετών, ο εξαίρετος συμπατριώτης μας κ. Απόστολος Λέκκας

17 Ιουνίου, 2021

ΔΗΜΟΣ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ – ΜΕΘΑΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, Γαλατάς, 17-06-2021

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ στον κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΛΕΚΚΑ

Έφυγε από κοντά μας, σε ηλικία 97 ετών, ο εξαίρετος συμπατριώτης μας κ. Απόστολος Λέκκας. Ο εκλιπών διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινότητος Γαλατά από το 1975 έως το 1990 και νομαρχιακός σύμβουλος για μία θητεία.

Γεννήθηκε στις 19-8-1924 στην Τροιζήνα. Ο πατέρας του, κ. Παναγιώτης Λέκκας, ήταν ιερέας και μητέρα του ήταν η κα. Μαρία Γιαννοπούλου. Παντρεύτηκε την κα. Ευγενία Αν. Γερασίμου, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά, έξι εγγόνια και ένα δισέγγονο.

Χαρακτηριζόταν από ανιδιοτέλεια και ακεραιότητα και ήταν γνωστός σε όλους ο αδιάκοπος αγώνας του, με γνώμονα πάντα την προσφορά προς τον συνάνθρωπο και τον Τόπο του. Κατά την διάρκεια της θητείας του πραγματοποιήθηκαν έργα κομβικής σημασίας για τον Γαλατά, αλλά και την Τροιζηνία γενικότερα. Χαρακτηριστικότερα από αυτά, είναι το Κέντρο Υγείας Γαλατά, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Γαλατά, η προβλήτα του πορθμείου και ο εξωραϊσμός της παραλίας.

Κατέστησε τον Γαλατά γνωστό στο πανελλήνιο τουριστικό προορισμό, με τις ετήσιες πολιτιστικές-ανθοκομικές εκδηλώσεις, με την επωνυμία «Ανθεστήρια», που θεσμοθέτησε το 1977. Στην διάρκεια των ανωτέρω εκδηλώσεων, υπολογίζεται ότι επισκέπτονταν την Κοινότητα Γαλατά περίπου ένα εκατομμύριο άτομα, καθώς και πλήθος ραδιοτηλεοπτικών συνεργείων.

Υπήρξε ένας άνθρωπος οραματιστής, που προηγείτο της εποχής του και που θα αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς για τους διαδόχους του και για όποιον ασχολείται ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων κ. Σπύρος Πολλάλης, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και οι Υπάλληλοι του Δήμου μας, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και δεσμευόμαστε, να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, να είμαστε επάξιοι συνεχιστές του οράματός του.

Last modified: 18 Ιουνίου, 2021