Καλωσήλθατε στην επίσημη Ιστοσελίδα του Δήμου μας

Ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων, με αφορμή το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωναϊού Covid-19 σε Πανελλήνιο επίπεδο, συνιστά να λειτουργήσουμε με ψυχραιμία, υπευθυνότητα και σύνεση, προκειμένου να βγούμε όλοι νικητές

14 Φεβρουαρίου, 2021

ΔΗΜΟΣ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ – ΜΕΘΑΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, Γαλατάς, 14-02-2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων, με αφορμή το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωναϊού Covid-19 σε Πανελλήνιο επίπεδο, συνιστά να λειτουργήσουμε με ψυχραιμία, υπευθυνότητα και σύνεση, προκειμένου να βγούμε όλοι νικητές.

Στην κατεύθυνση αυτή, απευθύνουμε έκκληση σε όσες και όσους ανιχνεύθηκαν θετικοί, να παραμείνουν στο σπίτι τους, ακόμη και αν είναι ασυμπτωματικοί, να ενημερώσουν αυτούς με τους οποίους ήρθαν σε επαφή και να τηρήσουν ευλαβικά όσα προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία.

Παράλληλα τα άτομα που είναι στενές επαφές του κρούσματος να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες της Πολιτείας.

Η ατομική ευθύνη του καθενός μας διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προάσπιση του συλλογικού συμφέροντος.

Όποιος έχει συμπτώματα όπως βήχα, πυρετό, πονοκέφαλο, διάρροια, ή αισθάνεται αδικαιολόγητη κόπωση ή κακουχία, παρακαλείται να επικοινωνήσει με το Κέντρο Υγείας ή τον προσωπικό του ιδιώτη Ιατρό.

Παρακαλούμε θερμά όλους τους Επαγγελματίες της περιοχής, να εφαρμόζουν πιστά και αυστηρά τα μέτρα προστασίας και τις διαδικασίες που ορίζονται από την Πολιτεία.

Η επίκληση στην ατομική μας ευθύνη, αποτελεί ουσιαστική επίκληση στην κοινωνική μας συνείδηση.

Το «καλύτερο εμβόλιο» για την ανάσχεση της πανδημίας, εξακολουθεί να παραμένει η αυστηρή τήρηση των μέτρων, καθώς και η σύνεση και η υπευθυνότητα που δείχνει ο καθένας από εμάς.

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, ως τα πλέον αρμόδια ελεγκτικά όργανα της Πολιτείας, καλούνται να «περιφρουρήσουν τη Δημόσια Υγεία». Οφείλουμε όλοι να τους σεβαστούμε και να σταθούμε αρωγοί στο δύσκολο έργο τους.

Όλοι μαζί καλούμαστε να δημιουργήσουμε μια συμμαχία Ανθρωπιάς, Υπευθυνότητας, Ευσυνειδησίας και Αλληλεγγύης, προκειμένου να επιτύχουμε την περιστολή των κινδύνων που μας απειλούν.

Όποιο άτομο νοσεί ή είναι «στενή επαφή» και χρειάζεται οτιδήποτε μπορεί να απευθυνθεί για βοήθεια στο Δήμο, τους Αντιδημάρχους ή την Εντεταλμένη Σύμβουλο καθ΄όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου.


Τηλέφωνα επικοινωνίας: Δήμος τις εργάσιμες ώρες: 22980-42211 και 22980-43738
Αντιδήμαρχος Σπυρίδων Λεσιώτης 6979078182
Αντιδήμαρχος Σωτήριος Σούχλας 6970080064
Αντιδήμαρχος Αναστασία Μάγειρα 6946514382
Αντιδήμαρχος Γεώργιος Αναστασιάδης 6942972810
Εντεταλμένη Σύμβουλος Μαρία Μέλλου 6974790096


Υπενθυμίζεται ότι στενές επαφές θεωρούνται άτομα που:

1. διαμένουν στον ίδιο χώρο με τον ασθενή
2. έχουν πρόσφατα έρθει σε απευθείας επαφή με τον ασθενή π.χ. με χειραψία
3. έχουν έρθει σε επαφή χωρίς μέτρα ατομικής προστασίας με εκκρίσεις του ασθενούς π.χ. εκκρίσεις από βήχα
4. ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με κρούσμα σε απόσταση μικρότερη των 2 μέτρων για περισσότερο από 15 λεπτά
5. βρέθηκαν σε κλειστό χώρο με κρούσμα για τουλάχιστον 15 λεπτά και σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων
6. εργάζονται στον τομέα υγείας ή φρόντισαν ή φροντίζουν κρούσμα χωρίς την απαραίτητη προστασία.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας οι επαφές με υψηλό κίνδυνο έκθεσης οφείλουν να αυτοαπομονώνονται και να τελούν υπό επιτήρηση για 14 ημέρες μετά την τελευταία έκθεση στο κρούσμα της νόσου. Καθημερινά πρέπει να παρακολουθούνται για διαπίστωση συμπτωμάτων όπως βήχας, πυρετός ή δυσκολία στην αναπνοή και να αποφεύγουν τις κοινωνικές επαφές, τις μετακινήσεις και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Last modified: 15 Φεβρουαρίου, 2021