Καλωσήλθατε στην επίσημη Ιστοσελίδα του Δήμου μας

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου και δίνει την ευκαιρία σε όλους μας να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες

7 Δεκεμβρίου, 2020

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου και δίνει την ευκαιρία σε όλους μας να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες.

Η πιο «ευπαθής ομάδα» στην κοινωνία μας είναι τα Α.με.Α., που στην ουσία δεν είναι κάποιοι άλλοι, είναι οι γονείς μας, τα αδέλφια μας, οι συγγενείς μας, οι φίλοι μας.

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι ένα «ιδιαίτερο κομμάτι του πληθυσμού», έχουν αξιοπρέπεια, θάρρος και μεγαλείο ψυχής, που πολλοί από τους υπολοίπους δυστυχώς δε διαθέτουν…

Η 3η Δεκεμβρίου αποτελεί αφετηρία γόνιμου προβληματισμού, αλλά και μια ευκαιρία για όλους μας να υιοθετήσουμε νέες στάσεις και συμπεριφορές, να εξαλείψουμε τις διακρίσεις, να άρουμε τις προκαταλήψεις, να εστιάσουμε στις ικανότητες του ατόμου, να αναδείξουμε ότι η ιδιαιτερότητα δεν είναι εμπόδιο, είναι τρόπος ζωής.

Το κέρδος από την ένταξη των Α.με.Α. σε κάθε πτυχή της ζωής είναι συνολικό και μας αφορά όλους.

Ο δείκτης πολιτισμού μιας δημοκρατικής κοινωνίας αποτυπώνεται στην ποιότητα ζωής των ατόμων με ειδικές ανάγκες, χτίζοντας γέφυρες σε έναν κόσμο αποδοχής της «διαφορετικότητας».

Ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας στήριξης των ατόμων με ιδιαιτερότητες, έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης (ύψους 111.662,00 ευρώ), προκειμένου να κατασκευαστούν δύο ράμπες Α.με.Α. σε παραλίες της περιοχής μας.

Στόχος μας είναι η διευκόλυνση και η ασφαλέστερη πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα. Το έργο αναμένεται να υλοποιηθεί το προσεχές έτος.

Last modified: 14 Δεκεμβρίου, 2020