Καλωσήλθατε στην επίσημη Ιστοσελίδα του Δήμου μας

Πως θα έρθετε στον Γαλατά

Πως θα έρθετε από την Αθήνα με τα ΚΤΕΛ

ΑΘΗΝΑ – ΓΑΛΑΤΑΣ

Καθημερινά, εκτός Σαββάτου αναχωρεί από τον σταθμό Πελοποννήσου λεωφορείο των ΚΤΕΛ, που φθάνει στον Γαλατά, σε 2,5 περίπου ώρες.

Δείτε τα δρομολόγια

ΓΑΛΑΤΑΣ – ΑΘΗΝΑ

Καθημερινά, εκτός Σαββάτου αναχωρεί από τον Γαλατά λεωφορείο των ΚΤΕΛ, που φτάνει στην Αθήνα, σε 2,5 περίπου ώρες.

Δείτε τα δρομολόγια

ΚΤΕΛ Αργολίδαςτηλ. : 27520 – 27423www.ktelargolida.gr
Σταθμός Γαλατάτηλ. : 22980 – 42480

  Πατήστε εδώ για να δείτε στο διαδραστικό χάρτη της Google, τη διαδρομή Αθήνα – Γαλατά

Πως θα έρθετε από το λιμάνι του Πειραιά με ferry boat ή flying

Πειραιάς – Γαλατάς (Πόρος) με ferry boat της Κοινοπραξίας του Αργοσαρωνικού

Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν Ferry boats για τον Πόρο, τα οποία παίρνουν εκτός από επιβάτες, αυτοκίνητα και μοτοποδήλατα, με διάρκεια του ταξιδιού περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά.

Με ενδιάμεσους σταθμούς το Ferry boat προσεγγίζει πρώτα το λιμάνι της Αίγινας, στη συνέχεια το λιμάνι των Μεθάνων και τέλος φθάνει στον Πόρο.

Για να πληροφορηθείτε τις αναχωρήσεις πλοίων από το λιμάνι του Πόρου ή να κάνετε κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το Family tours στα τηλέφωνα: +30 22980 23743, 22549, 26329.

Τα Δρομολόγια εκτελεί : Κοινοπραξία Αργοσαρωνικού: 210 4117341 / 4171190.


ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να τηλεφωνήσετε στα Λιμεναρχεία:
Πειραιά 213 – 2147600,
Πόρου 22980-22274

Πειραιάς – Γαλατάς (Πόρος) με flying cat ή Aero HighSpeed της HellenicSeaWays

Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά flying cat και Aero HighSpeed για τον Πόρο, τα οποία παίρνουν μόνο επιβάτες και όχι αυτοκίνητα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας εκτελούνται αρκετά δρομολόγια, ανάλογα με τη χρονική περίοδο.

Η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 1 ώρα με το flying cat 4, 1 ώρα και 20 λεπτά με τα flying cat 5 & 6 και περίπου 1 ώρα και 5 λεπτά για τα Aero HighSpeed.

Μόλις φθάσετε στον Πόρο περνάτε απέναντι στο Γαλατά με τις βαρκούλες μέσα σε 5 λεπτά.

Για να πληροφορηθείτε τις αναχωρήσεις πλοίων από το λιμάνι του Πόρου ή για να κάνετε κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το Πρακτορείο Marinos tours στα τηλέφωνα: +30 22980 23423, 22977 στον Πόρο. Το πρακτορείο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την προκυμαία των flying dolphins.

Τα δρομολόγια εκτελεί η HellenicSeaWays . Τηλέφωνο: +30 210 8919800

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ


Πειραιάς – Γαλατάς (Πόρος) με Catamaran “Speed Cat 1” της Alpha Lines

Aπό το λιμάνι του Πειραιά αναχωρεί καθημερινά το Catamaran “Speed Cat 1” της Alpha Lines για τον Πόρο, το οποίο παίρνει μόνο επιβάτες και όχι αυτοκίνητα.

Το “Speed Cat 1” εκτελεί το δρομολόγιο “Πειραιάς – Πόρος”. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 1 ώρα.

Μόλις φθάσετε στον Πόρο περνάτε απέναντι στο Γαλατά με τις βαρκούλες μέσα σε 5 λεπτά.

Για να πληροφορηθείτε τις αναχωρήσεις πλοίων από το λιμάνι του Πόρου ή για να κάνετε κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το Πρακτορείο Family tours στα τηλέφωνα: +30 22980 23743, 22549, 26329 στον Πόρο. Το πρακτορείο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την προκυμαία των ferry boat.

Τα δρομολόγια εκτελεί η Alpha Lines.Τηλέφωνα: +30 210 4295020, 4113000

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Πως θα έρθετε με το αυτοκίνητό σας από την Αθήνα στον Γαλατά

Αν έχετε δικό σας αυτοκίνητο ή έχετε νοικιάσει, τότε μπορείτε να έρθετε εύκολα από την Αθήνα στον Γαλατά, μία περιοχή που βρίσκεται απέναντι από τον Πόρο, σε περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά.

Ακολουθώντας την Αττική Οδό και στην συνεχεία την Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, αμέσως μετά τον Ισθμό, πηγαίνετε δεξιά στην έξοδο 10 (Κόρινθος – Επίδαυρος) και αμέσως μετά στρίβετε αριστερά, κάτω από την γέφυρα, στον δρόμο που οδηγεί στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης και συνεχίζει προς την Επίδαυρο.

Οδηγείτε για 45 περίπου λεπτά και φθάνετε στη διασταύρωση για την Επίδαυρο. Λίγο πριν θα δείτε πινακίδες προς Πόρο ή Σπέτσες. Στη διασταύρωση πηγαίνετε δεξιά και αμέσως μετά στρίβετε αριστερά, κάτω από την γέφυρα.

Συνεχίζετε στον δρόμο αυτόν, συναντώντας δεξιά σας το supermarket “Βασιλόπουλος”. Λίγο πιο κάτω από το supermarket, συναντάτε άλλες πινακίδες σε μία άλλη διασταύρωση, στη οποία πηγαίνετε λοξώς αριστερά στην πινακίδα που δείχνει “προς τον Πόρο”, ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο. ***

Μετά από 25 περίπου λεπτά θα φτάσετε στον οικισμό των Αγίων Αποστόλων, στον οποίο θα συναντήσετε μια διασταύρωση με πινακίδες, δεξιά για τον Πόρο και αριστερά για τα Μέθανα. Σε αυτή τη διασταύρωση θα ακολουθήσετε τη διαδρομή δεξιά για τον Πόρο και θα φτάσετε μετά από 10 περίπου λεπτά στον Γαλατά.

Ο δρόμος που ακολουθείτε είναι προέκταση της Εθνικής οδού, αρκετά καλός και για τη συνολική διαδρομή από την Αθήνα μέχρι τον Γαλατά, με μία μέση ταχύτητα, χρειάζεστε περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά.

Στον Γαλατά υπάρχει ένα μεγάλο δημοτικό ανοιχτό parking για να αφήσετε το αυτοκίνητό σας.


Δείτε στο χάρτη της Google, τη διαδρομή για να έρθετε από την Αθήνα στο Γαλατά

*** Προσωρινά ο παραλιακός δρόμος είναι κλειστός λόγω κατολισθήσεων, που έχουν γίνει πριν την περιοχή της “Καλλονής”. Συνεχίζετε στον δρόμο που δείχνουν οι πινακίδες προς Ύδρα και Σπέτσες και μετά την περιοχή της “Τραχειάς”, υπάρχουν άλλες πινακίδες, οι οποίες σας οδηγούν αριστερά μέσω του δρόμου που περνά από το “‘Ανω Φανάρι”, στους “Αγίους Αποστόλους” και στη συνέχεια στον “Γαλατά”.