Καλωσήλθατε στην επίσημη Ιστοσελίδα του Δήμου μας

Πως θα έρθετε στα Μέθανα

Πως θα έρθετε από την Αθήνα με τα ΚΤΕΛ

ΑΘΗΝΑ – ΜΕΘΑΝΑ

Καθημερινά, εκτός Σαββάτου, αναχωρεί από το σταθμό Πελοποννήσου λεωφορείο των ΚΤΕΛ, για το Γαλατά. Όσοι από τους επιβάτες πηγαίνουν στα Μέθανα, κατεβαίνουν στους Αγίους Αποστόλους και ή περιμένουν την ανταπόκριση του τοπικού ΚΤΕΛ του Γαλατά για τα Μέθανα ή παίρνουν ταξί.

Δείτε τα δρομολόγια

ΜΕΘΑΝΑ – ΑΘΗΝΑ

Όσοι θέλετε να πάτε στην Αθήνα με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, πρέπει να πάτε στον Γαλατά με το τοπικό λεωφορείο.

Από τον Γαλατά αναχωρεί καθημερινά, εκτός Σαββάτου, λεωφορείο των ΚΤΕΛ, που φτάνει στην Αθήνα, σε 2,5 περίπου ώρες.

Δείτε τα δρομολόγια

ΚΤΕΛ Αργολίδαςτηλ. : 27520 – 27423www.ktelargolida.gr
Σταθμός Γαλατάτηλ. : 22980 – 42480

Πατήστε εδώ για να δείτε στο διαδραστικό χάρτη της Google, τη διαδρομή Αθήνα – Μέθανα

Πως θα έρθετε από το λιμάνι του Πειραιά με ferry boat

Πειραιάς – Μέθανα με ferry boat

Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν Ferry Boats της “Κοινοπραξίας Ε/Γ – Ο/Γ Πλοίων Σαρωνικού”, το οποίο παίρνει εκτός από επιβάτες και αυτοκίνητα. Το ταξίδι με ενδιάμεσους σταθμούς την Αίγινα διαρκεί περίπου 2 ώρες.

Για να πληροφορηθείτε τις αναχωρήσεις πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά ή των Μεθάνων ή για να βγάλετε εισιτήρια, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά:

Πρ/ρείο Πειραιά: “Saronic Ferries”210 4117341 / 4171190 / 4126528ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
Πρ/ρείο Μεθάνων: Ανάργυρος Μπουρλόκας / “Saronic Ferries”22980 93054, 6970311675

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να τηλεφωνήσετε στα Λιμεναρχεία:
Πειραιά 213 – 2147600, Μεθάνων 22980 – 92279
, Πόρου 22980-22274

Πως θα έρθετε με το αυτοκίνητό σας από την Αθήνα στα Μέθανα

Αν έχετε δικό σας αυτοκίνητο ή έχετε νοικιάσει, τότε μπορείτε να έρθετε εύκολα από την Αθήνα στον Γαλατά, μία περιοχή που βρίσκεται απέναντι από τον Πόρο, σε περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά.

Ακολουθώντας την Αττική Οδό και στην συνεχεία την Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, αμέσως μετά τον Ισθμό, πηγαίνετε δεξιά στην έξοδο 10 (Κόρινθος – Επίδαυρος) και αμέσως μετά στρίβετε αριστερά, κάτω από την γέφυρα, στον δρόμο που οδηγεί στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης και συνεχίζει προς την Επίδαυρο.

Οδηγείτε για 45 περίπου λεπτά και φθάνετε στη διασταύρωση για την Επίδαυρο. Λίγο πριν θα δείτε πινακίδες προς Πόρο ή Σπέτσες. Στη διασταύρωση πηγαίνετε δεξιά και αμέσως μετά στρίβετε αριστερά, κάτω από την γέφυρα.

Συνεχίζετε στον δρόμο αυτόν, συναντώντας δεξιά σας το supermarket “Βασιλόπουλος”. Λίγο πιο κάτω από το supermarket, συναντάτε άλλες πινακίδες σε μία άλλη διασταύρωση, στη οποία πηγαίνετε λοξώς αριστερά στην πινακίδα που δείχνει “προς τον Πόρο”, ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο. ***

Μετά από 25 περίπου λεπτά θα φτάσετε στον οικισμό των Αγίων Αποστόλων, στον οποίο θα συναντήσετε μια διασταύρωση με πινακίδες, δεξιά για τον Πόρο και αριστερά για τα Μέθανα. Σε αυτή τη διασταύρωση θα ακολουθήσετε τη διαδρομή αριστερά για τα Μέθανα και θα φτάσετε μετά από 15 περίπου λεπτά στην Λουτρόπολη των Μεθάνων.

Ο δρόμος είναι προέκταση της Εθνικής οδού, αρκετά καλός και για τη συνολική διαδρομή, με μία μέση ταχύτητα, χρειαζόμαστε περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά.

*** Προσωρινά ο παραλιακός δρόμος είναι κλειστός λόγω κατολισθήσεων, που έχουν γίνει πριν την περιοχή της “Καλλονής”. Συνεχίζετε στον δρόμο που δείχνουν οι πινακίδες προς Ύδρα και Σπέτσες και μετά την περιοχή της “Τραχειάς”, υπάρχουν άλλες πινακίδες, οι οποίες σας οδηγούν αριστερά μέσω του δρόμου που περνά από το “‘Ανω Φανάρι”, στους “Αγίους Αποστόλους” και στη συνέχεια στα “Μέθανα”.