Καλωσήλθατε στην επίσημη Ιστοσελίδα του Δήμου μας

Τμήμα Φροντίδας και Δράσεων για τα Αδέσποτα Ζώα

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ
ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΙΡΩΝΩΓΙΑΤΙ ΥΙΟΘΕΤΩ

Την ευθύνη και την εποπτεία του Τμήματος “Φροντίδα και Δράσεις για τα Αδέσποτα Ζώα”, μαζί με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση Δράσεων για τα αδέσποτα ζώα, έχει η Αντιδήμαρχος κα. Χατζαντωνά Χαριτωμένη

Τα ζώα συντροφιάς έχουν ανάγκη την αγάπη και την φροντίδα μας και η φιλοζωία, κάθε φορά, σε κάθε χρονικό πλαίσιο, ορίζεται από τις πολιτισμικές συνθήκες.

Ο δικός μας πολιτισμός δηλώνει ότι οι φίλοι μας τα ζώα, έχουν ανάγκη από μια σειρά προνομίων και αναγνώρισης, που για τα ζώα πετυχαίνουν περισσότερα από το να τους διασφαλίζουν απλώς την ευζωία τους.

Προσπάθειά μας είναι η σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, μέσω της στείρωσης, σήμανσης και υιοθεσίας τους, καθώς και η ευζωία τους, που εξασφαλίζεται εκτός από την υιοθεσία τους, με την κτηνιατρική φροντίδα με κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο υγείας, αποπαρασίτωση και εμβολιασμό καθώς και την εξεύρεση καθημερινής τροφής και νερού.

Παράλληλα, επιδιώκεται η ενημέρωση και η καλλιέργεια συνείδησης υπεύθυνου ιδιοκτήτη ζώων συντροφιάς, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης, ενώ μεγάλη προσπάθεια γίνεται στην προώθηση της υιοθεσίας.

Στην προσπάθεια του Δήμου μας για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σας θέλουμε όλους βοηθούς και συμπαραστάτες.

Έτσι όλοι μας πρέπει:

Να μην εγκαταλείπουμε ποτέ τα ζώα που φροντίζουμε,

Να προσπαθούμε να πάρουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία τους

Να τηρούμε τους κανόνες προκειμένου τα ζώα να έχουνε καλή ζωή

Να στειρώνουμε τα ζώα μας