Ανακοινώσεις & Δελτία τύπου


Κάθε τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου εορτάζεται η Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού Των Οστών  (16/09/2023)

Κάθε τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου εορτάζεται η Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού Των Οστών. Ο εθελοντής δότης μυελού των οστών χαρίζει ζωή σε παιδιά και ενήλικες που πάσχουν από σοβαρά αιματολογικά, νεoπλασματικά και γενετικά νοσήματα.


Στόχος αυτής της ημέρας δεν είναι μόνο να ευχαριστήσει τον κάθε δότη μυελού των οστών, αλλά και να ενημερώσει σωστά την παγκόσμια κοινή γνώμη για τη σημασία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών που σώζει ζωές.


Ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων, επιθυμώντας να στηρίξει το έργο του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και να συμμετέχει στην προσπάθεια ενημέρωσης και εγγραφής εθελοντών δοτών στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, είναι ένας από τους Συνεργάτες και Συνεργαζόμενα Κέντρα Εγγραφής Εθελοντών Δοτών του Συλλόγου.


Η ενημέρωση για την σημασία της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων και μυελού των οστών, η συμπλήρωση της αίτησης εθελοντή δότη και η δειγματοληψία μπορούν να πραγματοποιηθούν στον Δήμο μας, από τα οριζόμενα αρμόδια πρόσωπα.


Η παγκόσμια ημέρα εθελοντή δότη μυελού των οστών δίνει την αφορμή σε όλους μας να υιοθετήσουμε το μήνυμα του ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ : ‘’ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ – ΔΩΣΕ ΖΩΗ’’ για όλες τις ημέρες του χρόνου.