Ανακοινώσεις & Δελτία τύπου
ΜΕΘΑΝΑ «Στριμωγμένη» ανάμεσα στα πανέμορφα νησάκια του Αργοσαρωνικού  (05/11/2018)
ΜΕΘΑΝΑ «Στριμωγμένη» ανάμεσα στα πανέμορφα νησάκια του Αργοσαρωνικού, η ηφαιστειογενής χερσόνησος των Μεθάνων μοιάζει και αυτή περισσότερο με νησί, παρά με ηπειρωτική χώρα. Το χρώμα της φύσης, τα πανέμορφα δρομάκια στα μικρά ή και μεγαλύτερα χωριά της, τα γραφικά σπίτια αλλά και η φιλοξενία των ανθρώπων, συνηγορούν ώστε να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε νησί.

Περπατώντας στα Μέθανα, ανεβαίνοντας στο ηφαίστειο, χαλαρώνοντας στις παραλίες, μιλώντας με τους ανθρώπους, εύκολα θα καταλάβει κανείς ότι εδώ η ζωή κυλάει με άλλη ταχύτητα. Λες και η ηφαιστειογενής λάβα που ξεχύθηκε πριν από εκατοντάδες χρόνια μετέφερε κάτι πολύτιμο στη φιλοσοφία των ανθρώπων. Την υπομονή και την απόλαυση της κάθε στιγμής. Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι εδώ είναι πιο εύκολο για κάποιον να καταλάβει τη δύναμη της φύσης και την αδυναμία του ανθρώπου να ανατρέψει εκείνα που η φύση έχει ορίσει.

Είναι γύρω στις έξι το πρωί, όταν ο ήλιος ξεπροβάλλει μέσα από τη θάλασσα, όταν η ομάδα πεζοπορίας είναι έτοιμη να ξεκινήσει το οδοιπορικό της στο πανέμορφο τούτο τόπο. Όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που επισκέπτονται τη χερσόνησο για να θαυμάσουν από κοντά τη μοναδική εικόνα του ηφαιστείου. Και για να δεις το ηφαίστειο, τη μαγεία και τη δύναμη της φύσης, πρέπει να περπατήσεις, να σκαρφαλώσεις, να παρατηρήσεις…