Ανακοινώσεις & Δελτία τύπου
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυόπης διοργανώνει πανηγύρι στις 16/8/2018  (07/08/2018)
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυόπης διοργανώνει πανηγύρι στις 16/8/2018, με ζωντανή μουσική, στην πλατεία Αγίου Χαραλάμπου. Σας περιμένουμε όλους!

Η Πρόεδρος Νίκη Μαρόκου

ΔΡΥΟΠΗ-ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ

Είναι ένα ιδιαίτερα γραφικό και ιστορικό ορεινό χωριό, γνωστό παλαιότερα και ως Κάτω Φανάρι. Η πρώτη επίσημη καταγραφή της Δρυόπης έγινε το 1836, μετά την ίδρυση του νέου Ελληνικού Κράτους.

Κατά την παράδοση πήρε το όνομά της από τον αρχαίο λαό των Δρυόπων, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στα Πελοποννησιακά παράλια κατά τους προϊστορικούς χρόνους. Στην περιοχή έχουν βρεθεί ίχνη της αρχαίας πόλης των Δρυόπων (1400-1300 πΧ.). Οι Δρύοπες, όπως αναφέρει ο Ηρόδοτος, ήταν άποικοι από την Παρνασίδα και είχαν εξαπλωθεί ως την Ερμιονίδα και την Υδρα. Όμως Δρύοπας ονομαζόταν και ένας δισέγγονος του Πελασγού, και αδελφός του Αρκάδος (1410 – 1380 π. Χ.). Ο Δρύοψ αυτός ήταν εγγονός της Καλλιστούς, και γιος της Δίας.Οι Δρύοπες αναμείχθηκαν με τους Δωριείς την εποχή του Ηρακλή (1250 π.Χ.) αλλά επικράτησε η Τροιζήνα.

Η Δρυόπη και η γύρω περιοχή της έχει σημαντική συμμετοχή στους παλαιότερους, αλλά και νεότερους απελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους και έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος.

Απέχει από το Γαλατά 23,5χλμ., με ωραιότερο σημείο του χωριού τη πλατεία του Ιερού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους η οποία είναι μπαλκόνι στον Αργοσαρωνικό. Στη πλατεία του Αγίου Χαραλάμπους υπάρχει το Ηρώο των Πεσόντων και λίγο πιο πέρα ο βυζαντινός ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου.