Ανακοινώσεις & Δελτία τύπου
4οι Παντροιζηνιακοί Αγώνες 'Στο Δρόμο του Θησέα'  (12/05/2018)

Σας ενημερώνουμε ότι :
Το πούλμαν Πειραιά -Τροιζήνα θα αναχωρήσει από το στάδιο Καραϊσκάκη (θύρα 1/2) στις 7:00 π.μ.
Το πούλμαν Γαλατά- Τροιζήνα θα αναχωρήσει από το Δημαρχείο (παραλία Γαλατά) στις 9:00 π.μ.
Η Γραμματεία των αγώνων θα λειτουργεί από τις 9:00 π.μ.στο ανοιχτό αμφιθέατρο στην παραλία του Γαλατά και στον αρχαιολογικό χώρο της Τροιζήνας.

Αύριο Κυριακή 13 ΜαΪου φορέστε τα αθλητικά σας κι ελάτε να τρέξετε ή να περπατήσετε στο "Δρόμο του Θησέα"

Γιατί ο αθλητισμός είναι γιορτή!!!

Η Οργανωτική Επιτροπή

----------------------------------------

Σας ευχαριστούμε για τη μεγάλη ανταπόκριση να συμμετέ χετε στους 4ους Παντροιζηνιακούς Αγώνες.Λίγες ώρες ακόμα απομένουν για τις τελευταίες εγγραφές. (Παρασεκυή 12/05 στις 12:00 το βράδυ)

Ευχαριστούμε πολύ
Η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων

-----------------------------------------

Το γυναικείο πυγμαχικό τμήμα του Πανελληνίου Γ.Σ με τον προπονητή τους κ.Μάκη Κολέθρα θα δώσει το παρόν στους Παντροιζηνιακούς Αγώνες. Τους ευχαριστούμε πολύ!

-----------------------------------------

Την Κυριακή 13 Μαίου θα λειτουργήσει η Γραμματεία των αγώνων από τις 9:00 π.μ. στο ανοιχτό Αμφιθέατρο στην Ανατολική παραλία Γαλατά για να προμηθευτούν οι αθλητές το μπλουζάκι και τον αριθμό τους. Για τα 10 και τα 23 χλμ. θα λειτουργήσει Γραμματεία στην εκκίνηση των αγώνων στον αρχαιολογικό χώρο Τροιζήνας.

-----------------------------------------

Στις Πέμπτη 10 Μαίου στις 15:45 ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Καρνέζης μιλάει στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ στην εκπομπή της Βίκυ Σπύρου για τους Παντροιζηνιακούς Αγώνες

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τους 4ους Παντροιζηνιακούς Αγώνες θα κλείσουν Παρασκευή βράδυ στις 12:00
Για να διευκολύνετε τη διαδικασία δηλώστε συμμετοχή όσο το δυνατόν συντομότερα.


--------------------------------------------------

Όσοι επιθυμούν να είναι εθελοντές στους 4ους Παντροιζηνιακούς Αγώνες προσκαλούνται την Τετάρτη 2 Μαίου και ώρα 19:00 να προσέλθουν το Αμφιθέατρο Γυμνασίου Γαλατά

Με εκτίμηση,
Ο Αντιδήμαρχος
Σπύρος Καρνέζης

----------------------------------------------

Οι είκοσι(20) πρώτοι σε κάθε αγώνισμα θα πάρουν δώρο (έπαθλο) ένα μπλουζάκι και ο πρώτος κάθε αγωνίσματος ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια.

Με εκτίμηση,
Ο Αντιδήμαρχος
Σπύρος Καρνέζης

--------------------------------------------------

Οι αιτήσεις συμμετοχής ξεκίνησαν. Για περισσότερες πληροφορίες και για υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας απευθυνθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων:

http://www.pantroiziniakoiagones.gr/

----------------------------------------------------

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 23.000 ΜΈΤΡΩΝ

Εκκίνηση από τον Αρχαιολογικό Χώρο (Επισκοπή) της Τροιζήνας στην περιοχή Κοκκινιά. Αρχίζουμε τον αγώνα με κατηφορική διαδρομή 300 μέτρων. Στα 700 μέτρα περνάμε από το Χρυσορρόα ποταμό, ο οποίος διασχίζει το γνωστό φαράγγι του Διαβολογέφυρου.

Ακολουθεί για 400μέτρα ανηφορική διαδρομή και στα 1.000 μέτρα βλέπουμε δεξιά την πελώρια πέτρα, όπου κατά τη μυθολογία σήκωσε ο Θησέας και πήρε το ξίφος και τα σαντάλια που είχε αφήσει ο πατέρας του, ονομαζόμενη κατόπιν ως πέτρα του Θησέα. Στρίβουμε αριστερά για την Τροιζήνα (Δαμαλάς) και διανύουμε το ιστορικό και καταπράσινο αυτό χωριό το οποίο είναι περιτριγυρισμένο από λεμονιές, ελιές και πολύχρωμα λουλούδια από τις ανθοκαλλιέργειες που υπάρχουν στην περιοχή. Στα 2.700μέτρα στρίβουμε δεξιά για την άβατη ανδρική Ιερά Μονή (Ιερό Ησυχαστήριο) της Κεχαριτωμένης Θεοτόκου με αρκετά μεγάλη κλίση ανηφόρας έως τα 4.200 μέτρα. Στα 4.200 μέτρα αρχίζει η χωμάτινη διαδρομή. Στρίβοντας κάτω από το μοναστήρι της Κεχαριτωμένης αριστερά, εξακολουθεί η ανηφορική διαδρομή έως τα 5.700 μέτρα.

Από τα 5.700μέτρα και μετά, αρχίζει η διαδρομή να γίνεται πανέμορφη, καθώς μετά περνάμε από ρέματα με επιβλητικά πλατάνια να προσφέρουν σκίαση και κοιτώντας δεξιά την πανοραμική θέα του καταπράσινου και πολύχρωμου κάμπου της Τροιζήνας, των Μεθάνων ,του Πόρου, της Αίγινας, αλλά και του παραλιακού θαλάσσιου μετώπου από τον Πειραιά έως και τη Γλυφάδα να μαγεύει. Από το 7ο έως το 8ο χλμ, έχουμε ελαφριά κατηφορική διαδρομή, όπου από το 8ο έως το 9ο χλμ γίνεται ελαφριά ανηφορική. Από το 10ο έως και το 14ο χλμ η διαδρομή είναι βατή, χωρίς ιδιαίτερες κλίσεις .Από το 14ο χλμ έως τα 14.700μέτρα έχει κατηφόρα. Από τα 14.900 έως τα 15.700 μέτρα, ακολουθεί διαδρομή με μικρή ανηφορική κλίση. Από το 16ο χλμ, η θέα είναι μαγευτική με κατηφορική διαδρομή έως το 20ο χλμ που βγαίνουμε στη διασταύρωση στο Λυκοπάρτη (χώρα των λύκων), όπου αγγίζει η ασφαλτική διαδρομή. Από το 20ο χλμ έως τα 21.600 μέτρα ακολουθεί μεγάλη κατηφόρα, όπου και τελειώνει 2 χλμ πριν τον τερματισμό. Μπαίνουμε στον οικιστικό ιστό της πόλης του Γαλατά και συνεχίζουμε με κατεύθυνση προς το λιμάνι όπου και τερματίζουμε έχοντας καλύψει 23.600 μέτρα. Πρόκειται για μια δύσκολη και απαιτητική διαδρομή , η οποία θα αποζημιώσει όλους όσους τολμήσουν. Θα υπάρχουν εθελοντές και σταθμοί ανά 1.000 μέτρα.----------------------------------Προσκαλούνται όσοι επιθυμούν να είναι εθελοντές στους 4ους Παντροιζηνιακούς Αγώνες να προσέλθουν στο Αμφιθέατρο Γυμνασίου Γαλατά την ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ και ώρα 10:30 π.μ. για συζήτηση και ανάληψη αρμοδιοτήτων

Με εκτίμηση,
Ο Αντιδήμαρχος
Σπύρος Καρνέζης

--------------------------------------------------
-----------------------------------------------------

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ : ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ


* Εκκίνηση από Αθήνα + Τερματισμός στο Γαλατά

Ο Ποδηλατικός αγώνας θα γίνει στα πλαίσια των (HELLENIC GRAN FONTO) σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΙΟΥ : ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ

* 10:30 π.μ. – Εκκίνηση 10.000 μέτρων από Αρχαιολογικό χώρο της Τροιζήνας.

- Τερματισμός ανοιχτό Αμφιθέατρο Γαλατά.

* 10:30 π.μ - Εκκίνηση 23 χλμ. Αγώνας βουνού από Αρχαιολογικό χώρο Τροιζήνας στρίβουμε δεξιά προς Μοναστήρι Κεχαριτωμένης και διανύουμε τον ορεινό όγκο των Αδέρων με Τερματισμό στο ανοιχτό Αμφιθέατρο Γαλατά.

Παραλία Γαλατά


* 12:00 π.μ. - Εκκίνηση Αμφιθέατρο Γαλατά 1.000 μέτρων παιδιών έως 12 ετών.
- Τερματισμός ανοιχτό Αμφιθέατρο Γαλατά.


*12:30 π.μ. - Εκκίνηση 3.000 μέτρων από ελικοδρόμιο Γαλατά.
- Τερματισμός ανοιχτό Αμφιθέατρο Γαλατά.


ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΙΟΥ


7:00 π.μ. Αναχώρηση με πούλμαν δωρεάν από το στάδιο Καραϊσκάκη

5:00μ.μ. – Επιστροφή από Γαλατά.


  1. Σε περίπτωση που θα έχει γραμμή με πλοίο από το λιμάνι θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.
  2. Κόστος Συμμετοχής – 8 ευρώ ( ηλεκτρονική χρονομέτρηση, μπλουζάκι, μετάλλιο, νερό ,αναψυκτικό , μπανάνα.)